Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Master Class

Master Class

Diumenge 3, 12.30 h / La Llotja, Sala Leandre Cristòfol

Theodore Ushev

El búlgar-canadenc Theodore Ushev (Kyustendil, 1968) va estudiar animació a Plovdiv i disseny gràfic a la National Academy of Arts de Sofia, ciutat on va treballar com a dissenyador. L’any 1999 es va mudar a Montreal i va crear el web experimental Mortadellatv, guanyador de més de 100 premis arreu del món. El mateix Ushev declara que es va convertir en animador professional per pura casualitat, però n’ha sorgit una carrera prolífica emparada pel National Film Board del Canadà, amb els curtmetratges Vertical (2003), The Man Who Waited (2006), Tower Bawher (2006), Tzartitza (2006) i Drux Flux (2008). El documental animat The Lipsett Diaries (2010) fou guardonat amb el Genie Award a millor curtmetratge d’animació l’any 2011.

 

Master Class

M'agrada el treball de programadora de cinema, pel que té de compartir obres que em fan vibrar. L'impacte que em va produir el visionat de The Lipsett Diaries (2010) em va animar a investigar sobre aquest artista de nom búlgar instal·lat al Canadà. La pel·lícula pren com a punt de partida la vida del brillant cineasta experimental Arthur Lipsett, amb un extraordinari guió (obra de l'excèntric escriptor i historiador Chris Robinson), música de David Bryant, Set Fire To Flames, The Besnards Lakes, i una narrativa i una direcció d'art més pròpies d'un mestre que d'un jove cineasta.
Gràcies a l'edició en DVD del seu treball vaig descobrir la resta de la seva interessant obra, que no deixa de sumar títols a velocitat vertiginosa (tenint en compte que en animació signar un curt per any és gairebé heroic). Animac, en una edició dedicada a la realitat en l'animació, dóna la benvinguda a Theodore Ushev, un artista jove, prolífic i amb un extraordinari talent.

Carolina López. Directora d’Animac

 


Facebook
Twitter
Flickr
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325