Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Qui és qui Miguel Gallardo

Miguel Gallardo

Va estudiar a l’escola Messana d’Arts i Oficis (Barcelona). Va començar la seva carrera professional compaginant el còmic (Va ser un dels autors de MAKOKI, personatge icona del underground) i la il·lustració per acabar dedicant-se plenament a aquesta última activitat. Col·labora habitualment com il·lustrador de premsa per La Vanguàrdia, El Público i diferents revistes i publicacions d’àmbit nacional i internacional com el Herald Tribune, NYT, i el NewYorker. Realitza portades per les principals editorials espanyoles. Junt amb Victòria Bermejo porten realitzats una dotzena de llibres infantils per RBA La Galera i Ed. 62, amb Angels Ponce es coautor de “¿Que le pasa a este niño?”, una guia sobre la discapacitat per Serres. Ha guanyat dos premis del Saló del Còmic, dos SND (Society of Newspaper Design), un Serra D’Or per el llibre “¿Que le pasa a este niño?” i un premi de prensa del APIC per les seves il·lustracions en La Vanguàrdia. En el 2007 va publicar “Maria y  Yo” amb Astiberri, una novel·la gràfica que narra les aventures i viatges amb la seva filla Maria de 13 anys que té autisme per la que va rebre el Premi Nacional de la Generalitat en el seu apartat còmic al 2008. Al 2009 va fer un documental sobre el llibre amb el mateix títol “Maria y Yo” que va rebre varis premis com:

Nominat als Premis Goya 2011 com Millor Documental.

Premi a Millor Opera Prima al Festival de Cinema de Tarragona REC10.

Premi Educactif. XI Festival de Cine de Pamplona.

Premi al millor llargmetratge en la secció Pantalla Oberta a nous realitzadors en el 40è Festival ALCINE d’Alcalà d’Henares.

Premi “Adaptació a una vida, una vida de cine” II Festival del Cine i de la Paraula (Cibra 2010), Novembre 2010, La Pobla de Montalbán.

Premi “Ola d’Or” de Mostra Internacional de Cine sobre la Família, CinemaNet.


Facebook
Twitter
Flickr
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325