Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Llargmetratges A Liar's Autobiography: The Untrue Story of Monty Python's Graham Chapman

A Liar's Autobiography: The Untrue Story of Monty Python's Graham Chapman

Bill Jones, Jeff Simpson i Ben Timlett / Regne Unit / 2013 / 81’

 

A Liar’s Autobiography és l’adaptació –en forma de biopic animat surrealista– del volum sisè (sic) de la falsa i fictícia autobiografia que Graham Chapman va escriure l’any 1980. És, de fet, la primera i única autobiografia amb cinc autors diferents a les seves espatlles. Tot i que ja fa vint-i-tres anys que és mort, el mateix Chapman ha aconseguit tornar de la tomba (!) i és el narrador del film gràcies a unes gravacions de la lectura del seu propi llibre descobertes recentment, que van ser realitzades tres anys abans que en Chapman morís al 1989 d’un càncer de gola.

La pel·lícula relata la seva infantesa macabra en temps de guerra, el seu període universitari a Cambridge en companyia de John Cleese, els seus dies d’esplendor amb els Monty Python, la seva sortida de l’armari –primer de forma privada, i posteriorment va declarar obertament i públicament la seva homosexualitat a la televisió anglesa– i la seva abducció alienígena per una nau extraterrestre en forma de fal·lus.

El llargmetratge compta amb la participació de la majoria dels Python restants: John Cleese, Michael Palin, Terry Jones i Terry Gilliam s’interpreten a ells mateixos, a la família d’en Chapman i també aporten el seu talent vocal per donar vida a tot tipus de personatges, des d’Aleister Crowley a la Reina Elizabeth.

Catorze estudis d’animació independents han participat en el llargmetratge, cadascun ha animat els diferents segments del film seguint diferents tècniques i estils d’animació. Ben Timlett, Jeff Simpson i Bill Jones (fill d’en Terry Jones) són els directors d’orquestra d’aquest collage animat calidoscòpic, que reconstrueix una vida ficcionada però amb profundes empremtes de realitat.

 

CAKE_QueenMum_03.png

 

Dijous 28, 20:30 h  /La Llotja, Sala Ricard Viñes (Inauguració)
Dissabte 2, 22:00 h / La Llotja, Sala Ricard Viñes

 

 

 


Facebook
Twitter
Flickr
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325