Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Magazine Entrevista a Joaquín Reyes

Entrevista a Joaquín Reyes

És necessari presentar a Joaquín Reyes? Un dels comediants més trencadors dels últims anys, reinventor del sketch pythoniano, impulsor del sempre sorprenent lèxic manxec, imitador de celebritats a mansalva ... i, a més, dibuixant amb un estil personalíssim, ja que aquesta és la seva professió original.

Aquest any, Joaquín ha vingut a visitar-nos per presentar la seva nova sèrie d'animació - en aquest cas, animació infantil: Monetes l'Espai. En una sessió especial dedicada a Cartoon Network i les seves propostes irreverents i esbojarrades, ens peguem un fart de capítols dels Monetes. Durant l'entrevista, hem comptat amb la agradabilíssima presència del seu fillet Jesús, el membre més jove de l'equip creatiu de la sèrie, mentre devorava voraçment el seu berenar. Pare i fill duen vistoses corbates de llacet al coll: "Ens les intercanviem", fa broma Joaquín.

Animac Magazine: Sempre hem detectat que sents una fascinació pels monetes, doncs apareixen per tot arreu a tota la teva obra: els teus muntatges de Retrospecter, teves il·lustracions de monetes disfressats de botons ... fins i tot et vas convertir en la pròpia Mona Chita. I ara són els protagonistes de la teva nova sèrie. Què passa amb els monetes?

Joaquín Reyes: Els monetes són uns animals interessantíssims i divertidíssims. S'assemblen molt a nosaltres, els humans, però alhora tenen aquest costat animal, esbojarrat i deslligat.

AM: Quin és l'objectiu dels teus monetes espacials? Com és l'estructura d'un capítol?

JR: La idea central de la sèrie és ... què passaria si uns monetes de l'espai vinguessin a visitar-nos a la Terra amb el propòsit d'investigar les nostres costums? Els escollits són dos monetes, i la seva relació és molt semblant a la d'un germà gran i el seu germà menor: el MONETE cap ha enviat l'altre MONETE a per quicos, i amb aquesta excusa, el MONETE cadet sempre torna amb un descobriment terraqui.

AM: Explica'ns una mica com ha estat el procés de gestació de la sèrie. Heu treballat amb un estudi d'animació extern, veritat?

JR: Exacte, amb els nois de Sopa de Sobre, un estudi d'animació independent de Madrid amb què vam començar a treballar arran de la segona sèrie que vam fer de Enjuto Mojamuto amb patrocini de Movistar. La idea original de "Monetes l'Espai" és de Miguel Esteban - una bellíssima persona - i un servidor, que sóc responsable també de la direcció, el ​​disseny de la sèrie i les veus dels personajillos.

AM: I com va entrar Cartoon Network en el projecte?

JR: De fet, va ser la pròpia Cartoon Network qui ens va proposar la idea de fer una sèrie: la seva idea era la de proposar projectes d'animació a còmics. Una sèrie d'animació per a nens, d'humor, de capítols curts (entre 1 i 2 minuts).

AM: La sèrie compta, a més, amb la participació creativa del teu propi fill Jesús.

JR: Així és, ell és el cantant de la cançó de la careta i també el responsable de la paleta cromàtica de la sèrie i dels monetes. Jo li vaig deixar el disseny dels monetes per pintar i ell es va encarregar. Aquesta vegada la paleta és molt més viva i cridanera que en la majoria dels meus projectes d'animació, on joc amb una gamma cromàtica més freda, de blaus, verds i anyils, com en Enjuto Mojamuto o la Cinta VHS.

AM: Quines sèries de dibuixos animats veieu junts?

JR: Ens agrada molt Hora de Aventuras, però la que realment ens apassiona és El sorprenent món de Gumball. És divertidíssima, els personatges són molt bojos i la combinació de tècniques (2D, 3D, titelles, imatge real ...) funciona bé.

En aquest moment de l'entrevista, un emocionat Jesús va començar a relatar -, entrepà en mà, - moments i gags de la seva sèrie preferida. Realment, li agrada molt!

AM: Quins són els teus futurs projectes d'animació?

JR: Estem preparant una nova sèrie, molt boja, un spin-off d'Hincli Mincli, un dels personatges de "Les noves i inesperades aventures d'Enjuto Mojamuto". Després d'una traumàtica ruptura amorosa per internet, Hincli Mincli abandona la civilització i es reclou en una cova, aïllat del món. Allà coneixerà un seguit de personatges d'allò més variats: un professor boig, una dona robot i un cavall superintel·ligent. I hi haurà molts secundaris absurds, com no...

AM: Comptarà amb el suport de Cartoon Network per a la seva emissió?

JR: No, és un projecte completament diferent, dirigit al nostre púbic habitual, més jove / adult. La seva distribució serà per internet, i estem buscant patrocini, d'una manera semblant a Enjuto.

AM: Sents ganes d'emprendre un projecte d'animació més ambiciós? Ens referim a una producció com les del Cartoon Network d'ara: capítols de 22 minuts, llarg recorregut narratiu, molts més personatges, espais, trames, etc.

JR: Sí que és cert que la majoria de les meves sèries d'animació són molt minimalistes, basades en el gag verbal, en què els protagonistes gairebé abandonen el seu reduït món.

AM: De fet, ho has acabat convertint en el teu llibre d'estil, i t'ha funcionat molt bé.

JR: Saps què passa? Que com jo de jovenet em vaig formar com a animador flaix, això em va ensenyar a fer servir eines molt limitades per explicar les meves històries, però que alhora són molt creatives i inventives. Però en la segona sèrie d'Enjuto sí que vam començar a expandir el món dels protagonistes, amb les seves incursions en el bosc. I el spinoff de Hincli Mincli explorarà encara més aquest camí més aventurer, serà el nostre projecte més ambiciós fins a la data.

AM: Moltes gràcies pel vostre temps!

JR: A vosaltres, faltaria més. Estem encantats de venir aquí a l'Animac, oi, Jesús?

AM: Escolta, i què passa amb la 3a temporada de Museo Coconut? I l'estrena de Retorn a Liliflor, el vostre nou programa d'esquetxos? Com a fans que som del vostre humor chanante, no podem evitar preguntar-, ¡que estem impacients!

JR: Sí, sí, ens ho pregunta tothom. Encara no s'ha marcat una data d'estrena: ambdues estan encara pendents d'emissió per part de Neox.

Extra ball: Com és un dia qualsevol a les oficines de Hill Valley, la productora de Joaquín Reyes, Miguel Esteban, Ernesto Sevilla, Raúl Cimas i companyia? Després de la seva incorporació com a guionistes a finals de 2010, els Venga Monjas van fer un petit vídeo revelant el seu modus operandi, els seus vicis i manies, i també el macos que són i el molt que es van esforçar per fer-los sentir com a casa:

 

Hanna Heilborn: L’animació com a eina d’humanitat i realitat

El passat 8 de febrer, la documentalista sueca Hanna Heilborn ens va acompanyar com a convidada d'excepció en l'acte de presentació de l'Animac 2013 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Entrevista a Joaquín Reyes

És necessari presentar a Joaquín Reyes? Un dels comediants més trencadors dels últims anys, reinventor del sketch pythoniano, impulsor del sempre sorprenent lèxic manxec, imitador de celebritats a mansalva ... i, a més, dibuixant amb un estil ...

(Hiper)realisme a l’animació japonesa contemporània: crònica d’una mutació

“No crec que el públic miri amb deteniment les pel·lícules d’imatge real. Malgrat això, hi estan obligades en una pel·lícula d’animació, perquè l’animació capta les coses que fem i reflecteix la realitat d’una manera més sòlida del que n’és en ...

Entrevista a Mercedes Marro, directora de Tomavistas

Mercedes Marro és la directora de Tomavistas, productora audiovisual especialitzada en sèries d'animació. Hem parlat amb ella del seu èxit "Lara què fem?" (nominada als Emmy Kids Awards el passat febrer), de projectes a punt de sortir del forn i ...

Entrevista Theodore Ushev

Nascut a Kyustendil, Bulgària, Theodore Ushev va fer-se primerament un nom com a artista de cartells en el seu país natal abans d’instal·lar-se a Mont-Real el 1999. Des d’aleshores, va adquirir una ràpida reputació com a animador prolífic de gran ...


Facebook
Twitter
Flickr
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325