Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Animac 4 estacions

Animac 4 estacions

Animac Tallers

Taller Cinema d’animació amb STOP MOTION a càrrec de Joan Pena


Divendres 15 de febrer. De 16 a 21 h
Dissabte 16 de febrer. De 10 a 14 h
Lloc: Palma. Centre de Recursos Juvenils
Obert a joves de 13 a 30 anys

Els termes WhatsApp, Line o Skipe formen part del nostre vocabulari quotidià, i encara més entre el dels joves, bastant més habituats a utilitzar l’ampli ventall de recursos que les noves tecnologies de la comunicació ofereixen. Per això pensem que tot aquest món és un bon punt de partida i una perfecta referència per fer d’aquest taller d’animació una experiència interessant i atractiva.

Joan Pena
Realització, il·lustració i disseny i construcció d’escenografies. Treballa en diferents projectes escenogràfics a Universal Port Aventura, Hojarasca Teatro de Burgos, Transeduca de Barcelona, Zum Zum Teatre , entre altres. Realitza diferents treballs de videocreació com Lo que queda del dia, Geomedia, i Roig, així com videoclips i suports audiovisuals per Zuma, Crazy notes i Mister Jones. Il·lustracions per a la revista Makoki, agència de publicitat Bakup i animacions per a l’agència Cantalup, Tartera & Lavilla i altres.

Taller organitzat per Regidoria de Joventut. Ajuntament de Lleida

totomi.JPG

 

 

Taller La pel·lícula del demà a càrrec d'Isabel Herguera

Del 18 al 22 de febrer de 2013
Per a alumnes del cicle d’il·lustració de l’EAM

La pel·lícula del demà
La proposta per a aquest taller està inspirada en les paraules de François Truffaut: "els joves cineastes s'expressaran en primera persona i ens explicaran què els ha passat: podria ser la història del seu primer amor..." El futur és avui i, fent honor al mestre francès, seguirem els seus consells i la nostra pel·lícula del demà tractarà sobre el primer petó. Realitzarem l'animació a partir d'una banda sonora prèviament composada.

Isabel Herguera
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat del País Basc, segueix els seus estudis a l’Acadèmia d’Arts de Düsseldorf com a alumna de l’artista Nam June Paik, cursa un màster d’animació al California Institute of the Arts a Los Angeles. Al 1997 va fundar amb Satinder Singh un estudi d’animació: Loko Pictures, al qual es van realitzar diversos treballs de publicitat per a clients com ara HBO, FOX International i Protocol and Gamble, entre d’altres. Ha impartit diversos cursos i tallers al California Institute of the Arts, a l’Escuela Internacional de Cine y Televisión de San Antonio de los Baños (Cuba) i a la China Central Academy of Fine Arts de Pekín (China). Des del 2005 és professora convidada al National Institute of Design a Ahmedabad (Índia), on imparteix anualment un curs de producció d'animació. A partir del 2007 dissenya i coordina el programa del Laboratori d'Imatge en Moviment d'Arteleku a Sant Sebastià. El seu curtmetratge La gallina ciega (2005) va ser nominat als Premios Goya 2006. El seu últim treball Bajo la almohada (2012) ha guanyat el premi d'UNICEF a Zinebi - Festival de Cortometrajes y Documentales de Bilbao 2012.

 

elsueodelasultana2.jpg

Taller d’Animació i documental a càrrec de Marcelo Dematei

Dimecres 10 d'abril. De 16 a 19 h
Dijous 11 d'abril. De 10 a 13 h
Per a alumnes de Comunicació Audiovisual de la UdL

Animació i documental
A partir de naturaleses, a priori diferents, avui veiem com apareixen quantitat d'obres en circuits alternatius, però també comercials, sobre animació documental. A la ingent producció s'hi suma la creació de festivals o cicles específics i de publicacions teòriques sobre això. La unificació de la base tècnica a partir de la utilització de tecnologies digitals a estat un dels elements que van contribuir evidentment a la difusió del fenomen, però el documental animat ja existia i els recursos de llenguatge que es presten entre ells eren essencialment els mateixos . Tractarem de mostrar com es combinen a partir de les especificitats de cada un i com els recursos de llenguatge poden d'aquesta manera articular discursos menys evidents que els acostumats en l'audiovisual comercial massiu. Veurem també la presència del documental animat o l'animació documental en els nous dispositius i com per fer-ho utilitzen estructures sintàctiques noves.

Marcelo Dematei
Artista, dissenyador i investigador. Director del Màster en Animació per ordinador i investigador especialitzat en temes de personatges virtuals i animació automàtica de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2002-2011). En els seus projectes artístics es centra en la confluència d'art i tecnologia i les seves estructures de llenguatge, cos, moviment i representació. En la producció teòrica i docent abasta àrees com el disseny, l'animació i les noves tecnologies o els llenguatges i arqueologia dels mitjans. Com a dissenyador, il·lustrador i director d'art ha treballat en diversos àmbits des l'editorial, l'audiovisual i la multimèdia. Actualment desenvolupa projectes cross-media en el seu propi estudi i està produint la primera temporada del seu projecte de sèrie de documental animat + plataforma web interactiva "Contes de vells" per RTVC-Señalcolombia. Ha mostrat treballs, impartits classes i conferències en diferents universitats i institucions d'Europa i Llatinoamèrica. PhD candidate en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València

 

copy_of_CdVimg.jpg

 


Facebook
Twitter
Flickr
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325